Thursday, January 14, 2016

Current Affairs Quiz based on "The Hindu" Newspaper

1. Name the women tennis player who continued to top the women’s double in the latest tennis WTA rankings?.
Answer. Sania Mirza
2. Who was awarded with FIFA women’s world player of the year award for 2015?
Answer. Carli Lloyd
3. Who was awarded with the FIFA world player of the year award for a record fifth time this year?
Answer. Lionel Messi
4. Who has been appointed as the Flipkart’s Chief Executive Officer recently?
Answer. Binny Bansal
5. Name the company which has decided to invest in SavvyMob, which offers an app to book hotels.?
Answer. Aarin Capital
6. Who will become the new CEO of Swedish home appliance maker Electrolux who will replace Keith McLoughlin?
Answer. Jonas Samuelson
7. As part of its attempts to make mutual funds reduce their exposure to one issuer or a sector in the debt schemes, SEBI Board has decided to amend the mutual fund regulations in which single issuer limit is reduced to how much percent of the net asset value (NAV) of the scheme?
Answer. 10 per cent
8. Name the company which said that it is buying Hollywood’s Legendary Entertainment, the maker of films such as Batman, for $3.5 billion in the first Chinese acquisition of a major U.S. film company?
Answer. Wanda Group
9. Who has been given the additional charge of CMD of NMDC?
Answer. Bharathi S. Sihag
Which bank said that it is planning to monetise non-core assets and list some of its subsidiaries for meeting capital needs as well as global risk norms, Basel III, which will kick in from March 2019?
Answer. SBI